Carte de vizită

Home  >>  Blog  >>  Carte de vizită

Carte de vizită

   Blog   September 5, 2014  Comments Off

Fiind  într-o scurtă vizită la Iași , am oprit  să cer informații de la un taximetrist despre posibilitatea de a găsi  cazare ieftină și dumnealui, foarte amabil, mi-a recomandat Hostel Palace spunându-mi că dacă nu aș fi avut mașina personală mă conducea dânsul gratis, deoarece clienții cazați la acel hostel beneficiază de acest avantaj. Am mulțumit și am plecat spre locul indicat nefiind convins în totalitate de cele spuse de șoferul de taxi. Prea mi se păruse că a lăudat locația și aveam impresia că are ceva interes de mi-a spus doar de acel hostel. Nu mai stătusem niciodată la un hostel.

Dar, sincer, când am ajuns la fața locului, am crezut că am greșit și că nu pot fi condiții atât de bune la un preț accesibil ca cel practicat acolo. Clădirea modernă, interiorul mobilat simplu dar cu un efect deosebit, curățenia și amabilitatea persoanei care mi-a ieșit în intâmpinare m-au determinat să mă cazez la Hostel  Palace. Și nu am regretat alegerea făcută , având în vedere că imobilul este plasat central și astfel ajungeam mai ușor în zonele în care aveam de rezolvat problemele care fuseseră motivul vizitei mele în Iași. Am fost încântat de cameră și , dacă la început eram singur, imediat au mai venit doi bărbați cam de vărsta mea. După o scurtă prezentare am constatat că sunt persoane de treabă și foarte simpatice. Erau ca și mine cu ceva probleme de rezolvat și , culmea, ajunseseră la Hostel Palace  tot la indicația unui taximetrist atunci când au cerut informatii despre cazare ieftină în Iași.

Cum era încă dimineață, am servit toți trei câte o cafea și apoi am plecat fiecare să rezolvăm ceea ce aveam în agendă. Eu am rezolvat  în câteva ore ceea ce era mai urgent și, după servirea prânzului am cerut informații , tot de la un taximetrist, cu privire la obiectivele turistice din Iași. Am zis să profit de timpul liber pe care îl aveam și să cutreier puțin prin oraș. S- a dovedit a fi o idee foarte bună pentru că m-am delectat vizitând Muzeul de Istorie, plimbându-mă apoi prin Parcul Expoziției și întorcându-mă  la instituțiile unde avusesem treburile pentru a ridica niște acte. Cum totul fusese rezolvat , am continuat să mai bifez ceva  obiective  turistice  din  Iași dar din zona apropiată de imobilul în care eram cazat. Am fost la Mitropolie, îi promisesem și soției să trec pe acolo, apoi am admirat Teatrul Național ” Vasile  Alecsandri” și în cele din urmă , am ajuns la Palas Mall. După vreo două ore de colindat prin mall, am plecat spre hostel, după ce am cumpărat câte ceva pentru familie și am servit o cină ușoară.

Când am ajuns la locul de cazare, colegii mei de cameră tocmai făcuseră un grătar și se întrebau pe unde sunt. Normal că am adus câteva beri și am petrecut o seară minunată. Am povestit, ne-am simțit foarte bine și am constatat că fiecare dintre noi avea impresia că ne cunoaștem de multă vreme. Astfel , am legat o frumoasă prietenie cu cei doi bărbați și urmează să organizăm o excursie în Delta Dunării anul viitor , având în vedere că suntem toți pescari înrăiți.

Contrar temerilor mele, a fost o noapte liniștită și m-am odihnit foarte bine. A doua zi , după formalitățile de plecare, am convenit să merg  împreună cu noii mei prieteni să ne mai bucurăm de câteva dintre obiectivele turistice  din Iași. După ce am vizitat ceea ce avuseserăm în plan, ne-am despărțit, fiecare plecând spre casă.

A fost o experiență frumoasă și mă bucur că am avut parte de ea. Iar faptul că am găsit doi prieteni și parteneri de afaceri între timp, îmi confirmă ipoteza că tot ceea ce ni se întâmplă are un scop.

Nu ezitați a vizita orașul Iași; nu ezitați a vă caza la Hostel  Palace .

Comentariile sunt inchise.