Am fost la Iași

Home  >>  Blog  >>  Am fost la Iași

Am fost la Iași

   Blog   September 5, 2014  Comments Off

Când ești student și vrei să călătorești cât mai mult, să vezi toată țara și să îi depășești granițele chiar, de cele mai multe ori apare o problema financiară. Vrei și cazare cât mai bună, vrei să și mănânci bine, să te distrezi dar și să vizitezi. Multe dorințe, bani insuficienți ! Atunci, cauți soluții care să te scoată din impas.

Pentru toți cei care sunteți în situații precum cea descrisă în rândurile anterioare, am o istorioară care ne-a adus o vacanță de neuitat mie și prietenilor mei. Noi suntem din Dobrogea și am căzut de comun acord că vrem să vizităm Moldova, în special capitala ei, orașul Iași. Cum banii trebuiau bine drămuiți, am pornit la a căuta cazare ieftină în Iași, urmărind în același timp și condiții decente și confort. Prietenii mei spuneau că este imposibil, că nu vom găsi ceva care să ne convină. Dar, le-am demonstrat tuturor că, dacă vrei cu adevărat ceva, nimic nu poate sta în calea reușitei tale. Și am găsit o cazare ieftină la Hostel Palace iar condițiile au depășit așteptările mele și ale prietenilor mei. Camerele foarte curate, așternuturi cu miros parfumat, mobilierul modern, televizor în fiecare cameră, posibilitate de a face barbeque, personalul amabil, discret și calificat, amplasarea centrală a clădirii și prețul accesibil de cazare au constituit o premiză pentru o vacanță reușită. Plus că, la sosire, știind când și cu ce ajungem, am fost întâmpinați și transportați gratuit de taxi din partea celor de la Hostel Palace.

Normal că nu doar cazarea ieftină a fost cea care ne-a bucurat. Atracțiile turistice din Iași au constituit pentru mine și colegii mei posibilitatea de a ne documenta asupra unor domenii care ne interesau. Unii dintre noi pasionați fiind de istorie am savurat de-a dreptul vizitele la muzee fiind încântați de arhitectura clădirilor, de frumusețea monumentelor și a locurilor. Cei pasionați de natură au colindat Copoul, s-au delectat cu plimbări în Grădina Botanică și în tot orașul dealtfel. Cei pasionați de teatru am admirat Teatrul Național ” Vasile Alecsandri” dar am regretat că nu am putut participa la vreun spectacol. Cu toții am fost la Mitropolie, la Mănăstirea Golia, la Mănăstirea ” Trei Ierarhi” și la Mănăstirea Cetățuia și am avut parte de momente cu adevărat aducătoare de liniște și bucurie sufletească.

Dar, tineri fiind, vă dați seama că am urmărit printre atracțiile turistice din Iași posibilități de distracție și le-am găsit la Complexul Palas Mall, la Iullius Mall precum și în câteva cluburi și pub-uri recomandate de gazda noastră.

Am avut parte de zile minunate în care am reușit să combinăm distracția cu vizitele la obiectivele turistice și cu seri deosebite petrecute fie la Hostel Palace unde făceam barbeque și stateam până după miezul nopții dansând și simțindu-ne bine, fie în vreun pub sau pe dealul Bucium admirând luminile orașului în noapte.

Atât de frumos a fost și atât de bine ne-am simțit la Iași încât atât eu cât și prietenii mei suntem siguri că vom reveni pe acele meleguri.

Am fost încântați, după cum spuneam de cazarea ieftină și de multitudinea de atracții turistice din Iași. Atât de încântați am fost cu toții încât acasă, după ce am ajuns, o săptămână am tot lăudat cele văzute și fotografiile rămân martore ale zilelor de vacanță la Iași.

Am recomandat și voi recomanda în continuare vizitarea orașului Iași precum și cazarea ieftină și condițiile minunate de la Hostel Palace.

Comentariile sunt inchise.